Centrul de Integrare Socio-Profesională Ocnele Mari
"Căsuţa cu pitici"
Centrul de ingrijire de zi asigura dreptul fiecarui copil de a-si pastra relatiile familiale, oferind servicii adecvate familiei in situatie de risc.
Prin crearea unui astfel de centru se urmareste, de asemenea, prevenirea vagabondajului si a delicventei juvenile, reducerea abandonului scolar si crearea responsabilitatii parintilor pentru educarea propriilor copii.
Grup tinta:copii cu virste cuprinse intre 6- 14 ani, din familii aflate in dificultate, proveniti din orasul Ocnele Mari.
Adresa: Ocnele Mari, strada Strandului nr.1, Valcea, Romania
Centrul de Socializare si Reintegrare Socio-Profesionala Copacelu
"Căsuţa cu seră"
Centrul de Socializare Copacelu are drept misiune generala, accesul copiilor aflati in situatie de risc social, pe o perioada determinata la găzduire, îngrijire, educaţie si pregătire, in vederea integrarii/reintegrarii in cadrul familiei naturale si/sau largite.
Acest centru are un rol important in găsirea unor soluţii de perspectiva pentru viitorul social si scolar al copiilor.
Grupul tinta: 10 copii cu varste cuprinse intre 5-12 ani, separati de parinti sau cu risc de separare, proveniti din sistemul de institutionalizare.
Adresa: str. Mircea Stancu, nr. 3A, Rm.Valcea, Valcea, Romania
Doneaza pentru acest program !
Centrul de Socializare si Reintegrare Socio-Profesionala Goranu
Casa "Raffaella"
Centrul de Socializare Goranu are drept misiune generala, accesul copiilor aflati in situatie de risc social, pe o perioada determinata la găzduire, îngrijire, educaţie si pregătire, in vederea integrarii/reintegrarii in cadrul familiei naturale si/sau largite. Programul Centrului de Socializare si Reintegrare socio-profesionala isi propune asigurarea conditiilor necesare pentru dezvoltarea si intarirea deprinderilor necesare unei vieti independente a copiilor din sistemul de protectie al judetului Valcea.
Grup tinta: 10 copii cu vraste cuprinse intre 12 si 18 ani, separati de parinti sau cu risc de separare, proveniti din sistemul de institutionalizare.
Adresa: str. Kalamata, nr. 21, Rm.Valcea, Valcea, Romania
Doneaza pentru acest program !
Serviciul de Integrare Socio-Profesionala
Apartamentele sociale
Serviciul de integrare socio-profesionala Rm.Valcea are ca principal obiectiv sa asigure conditiile optime pentru crearea si dezvoltarea unor abilități și deprinderi pentru o viață independenta si pentru integrarea profesionala a copiilor/tinerilor separati sau cu risc de separare de parinti, până la finalizarea studiilor scolare si realizarea integrării profesionale.
Grup tinta: 9 tineri cu varste cuprinse intre 15-22 ani
Adresa: Cartier Ostroveni, Rm.Valcea, Valcea, Romania
Doneaza pentru acest program !
Centrul de zi pentru copii de vârstă școlară Macin, judetul Tulcea
Casa "Elena"
Centrul de zi pentru copii de vârstă școlară
Grup tinta: 20 de copii cu varste cuprinse intre 3-7 ani
Adresa: Orasul Macin, judetul Tulcea
Doneaza pentru acest program !
"Socializarea prin sport a copiilor institutionalizati"
Jocul a devenit un instrument de educare intelectuala, morala, de formare a caracterului. El educa spiritul de observare si capacitatea de decizie rapida, istetimea, independenta, combativitatea, spiritul de dreptate, spiritul de echipa. El contribuie la formarea principalelor trasaturi ale personalitatii si ale conduitei, integrate social.
Proiectul se adreseaza in principal copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, proveniti din centrele de plasament dar si din comunitate si care au ca preocupare comuna fotbalul.
Programul are la baza acordul dintre Fundatia “Inima pentru Inima” si Inter Futura SRL, societate controlata de catre F.C. Internazionale Milano – Italia si este implementat de Fundatia Inima pentru Inima in judetele Valcea, Brasov si Tulcea.
Voluntariatul social pentru tineri
Programul isi propune in primul rand socializarea copiilor cu măsură de protecție prin diferite activitati pentru ocuparea timpului liber in timpul vacantelor scolare, dar si schimbul de experienta in domeniul protectiei copilului aflat in dificultate. Activitatile sunt initiate de membrii grupurilor de voluntari români și italieni (veniti prin intermediul Asociaţiei “Bambini in Romania din Italia), aproximativ 200 in fiecare an.
Programul ajuta atat la integrarea copilului aflat sub o măsură de protecție in cadrul comunitatii, dar si la formarea unei personalitati armonioase si la descoperirea valorii umane. Implementarea proiectului presupune colaborarea cu serviciile publice specializate pentru protectia copilului din judetele Brasov, Tulcea, Valcea, Constanța, Sibiu pentru organizarea de activitati care isi propun in primul rind socializarea copilului institutionalizat prin diferite activitati pentru ocuparea timpului liber (sportive, ludico-motrice, jocuri simple, sarbatorirea zilelor de nastere).
Serviciul European de Voluntariat
Promovăm voluntariatul in randul tinerilor, urmarind sa dezvoltăm proiecte pentru tineri romani si străini, cu vârste cuprinse intre 16 si 30 de ani, care sunt dispusi unei experiente de voluntariat intr-o alta ţară, in activităţi sociale, culturale sau de protecţia mediului. Durata unui stagiu de voluntariat poate fi intre doua si douasprezece luni.
Voluntarii nu trebuie sa aiba experienta profesionala prealabilă. Trebuie doar sa aiba disponibilitate pentru lucruri noi, spirit de adaptare la conditii de viata diferite de cele intâlnite pana in prezent, disponibilitate pentru “confruntări” interculturale si un minim de cunoastere a unei limbi de circulaţie internaţională.
Fundaţia Inimă pentru Inimă este acreditată pentru implementarea de proiecte in cadrul Serviciului European de Voluntariat, avand posibilitatea sa le deruleze in calitate de organizaţie gazdă, de trimitere si coordonatoare. Numărul de acreditare pentru S.E.V este 2013-RO-87
Serviciul de asistenta si sprijin prevenirea abandonului, Brasov
Cabinetul de Consiliere ofera urmatoarele tipuri de servicii: consiliere psihologica, de limbaj si comunicare, sociologic, de asistenta sociala, planing familial si educatie contraceptiva, avind drept scop prevenirea abandonului si institutionalizarii noilor nascuti din cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie (maternitatea) Brasov. Proiectul asigura prevenirea abandonului copiilor in maternitatea Brasov, prin oferirea de servicii sociale mamelor care risca sa-si abandoneze copii.